background

Bereiden

Er zijn verschillende manieren om (levend) aangekochte rivierkreeften te bereiden.
De levende exemplaren zijn over het algemeen de in de  Nederlandse polder gevangen Amerikaanse rivierkreeften.
Let op het label/keurmerk bij aankoop waarop de herkomst staat vermeld.

De CrawFish Farm Holland rivierkreeften komen in elk geval uit ons Hollandse poldergebied.

Rivierkreeft koken en pellen.

In onderstaande film wordt u stap voor stap uitgelegd hoe u ze kookt (de levende exemplaren) en daarna pelt.

Rivierkreeft voorkoken en dan op de BBQ

Een makkelijke manier om rivierkreeftjes te eten, is door ze even kort te koken en vervolgens te roosteren op de barbecue.
Snijd de voorgegaarde (gekookte) rivierkreeft (zie filmpje hierboven) doormidden en leg ze vervolgens op de barbecue. Daarna kunt u het staartvlees erg makkelijk uit het staartstuk halen, ofwel geen gepel gedoe.

Producten

U kunt ook reeds gekookte en daarna ingevroren rivierkreeften van CrawFish Farm Holland kopen.
Deze laat u eerst ontdooien en op kamertemperatuur komen.
Daarna pelt u ze volgens bovenstaande methode (film), of deelt ze in tweeën (BBQ) en bereid u ze volgens een van de onderstaande recepten.
In de supermarkt zijn ook gekookte en reeds gepelde rivierkreeften te koop. Dit zijn voornamelijk uit China geïmporteerde exemplaren. Dus let goed op of u de originele uit Nederland afkomstige polder rivierkreeften aankoopt.

Dus de CrawFish Farm Holland exemplaren.

Naar de recepten >

Aanvullende producten

Naast rivierkreeften leveren wij ook een aantal aanvullende producten die u in de diverse recepten kunt gebruiken.

James’ olijfolie, 100% biologisch, extra vergine