background

Wat wij doen.

Het op grote schaal bij Nederlandse beroepsvissers opkopen van de gevangen rivierkreeften.

De gevangen kreeften worden vervolgens door een bepaalde procedure geschikt gemaakt voor de verkoop (reinigen/ontwateren). Ze worden dan de Nederlandse polder kreeften, ofwel rivierkreeften van CrawFish Farm Holland. Wij leveren levende rivierkreeften leveren aan de horeca, cateraars, visgroothandel/retail en particulieren.

Duurzaam

De rivierkreeften die wij van de beroepsvissers ontvangen zijn niet allemaal geschikt voor de verkoop. Een deel is te klein of van slechte kwaliteit. Daarnaast is er altijd uitval. Dat restafval wordt in de visindustrie, die kampen met hetzelfde fenomeen, normaliter vernietigd door speciale bedrijven (lees in een afvalverwerker verbrand). Dat is echter niet duurzaam en past niet in onze bedrijfsfilosofie.

Daar hebben wij een duurzame oplossing voor bedacht.

 

Het proces

In onderstaande video leggen wij precies uit hoe ons bedrijfsproces is ingericht.

image

Vangmethoden

Wij maken gebruik van de modernste vangmethoden die borgen dat er geen tot nauwelijks bijvangsten zoals zeelt, aal, voorn, brasem, karper, kikkers en dergelijke zijn.

Daardoor blijft de biodiversiteit in goede staat terwijl wij wel de invasieve rivierkreeften wegvangen. Een win-win situatie.

image