image

Rivierkreeft New Orleans style

door: Johan Verbon, Chef and menu engineer at Sodexo NL. Owner at Sense and Taste.

INGREDIENTEN voor 4 personen

1.500 gram levende rivierkreeft, 1 stuks rookworst (+/- 300 gram), 350 gram rode aardappel  (vast kokend), 3 stuks maiskolven, 1 stuks hele knoflook(bol), 1 stuks citroen, cajun kruiden naar smaak (let op deze bevatten vaak zout), zwarte peper uit de molen naar smaak, (zee)zout uit de molen naar smaak.

Bereidingswijze

Was de aardappelen en snij deze in grove stukken.
Snij de maiskolven in 2-3 cm dikke plakken.
Snij de citroen in 4-6 parten.
Snij de knoflookbol in tweeën.
Snij de rookworst in 2 -3 cm dikke plakken.
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de mais, aardappelen, citroen, knoflook, zout, peper en cajun kruiden toe.
Breng geheel weer aan de kook en laat het geheel 10 minuten op een laag vuur koken .
Voeg de levende rivierkreeften toe.
Zodra het water (op een hoog vuur) weer kookt , draai het vuur laag en voeg de rookworstplakken toe en laat het geheel 3 a 4 minuten zachtjes doorkoken.
Giet  de rivierkreeftjes af.
Traditioneel worden de kreeftjes buiten (terras/tuin) op een krant/schaal in het midden van de tafel geserveerd.
Dit gerecht eet je met je vingers. Vaak wordt er bier bij gedronken.
Draai de kop van de rivierkreeft 90 graden en trek die eraf.
Pel de staart en eet het staartvlees met de mais en aardappel .

Eet smakelijk.