image

Rivierkreeft Ciabatta Caribbean Style

door: TV Chef Danielle Leonie.

INGREDIENTEN

Rivierkreeftstaartjes, Earl Grey thee, kaneel, jeneverbes, korianderzaad, aardbeien, frambozen, rietsuiker, olijfolie, honing, rijpe brie, geraspte citroenschil, stukjes peer en donkere chocola.

BEREIDING

Tijdens het Gastvrij Rotterdam 2021 evenement had Good Fish de Amerikaanse TV celebrity Chef Danielle Leonie ingehuurd om kookdemonstraties te geven. Danielle kookte daar met de spartelverse rivierkreeftjes van CrawFish Farm Holland. Ze was zeer te spreken over de kwaliteit, versheid en grootte van onze rivierkreeft!

Voor dit gerecht liet Danielle zich inspireren door de Caraïbische keuken.

Danielle kookte niet de hele kreeftjes, maar alleen de rivierkreeftstaartjes, in Earl Grey thee, waaraan ze wat kaneel, jeneverbes en korianderzaad toevoegde. Kooktijd ca. 3 minuten. Daarnaast maakte zij een jam van aardbei, frambozen en rietsuiker. Ze sneed een ciabatta, licht ingesmeerd met olijfolie en wat honing, in één-haps-reepjes. Daarop wat rijpe brie, de jam, daarbovenop het gekookte kreeftje en daarover wat stukjes peer, raspte zij wat citroenschil en donkere chocola. Een bijzonder lekker hapje!


Chef Danielle Leonie (rechts)